Laster...

Asbest i eldre boliger

Har du eller vurderer du å kjøpe eldre bolig? Asbest var tidligere mye brukt i mange typer bygningsmaterialer og ikke bare i fasadeplater og takplater slik mange forbinder med asbest. Eldre boliger kan ha asbest i isolasjon, lim, fliser, gulvbelegg mm. Det ble forbudt å bruke i bygninger i 1985.

Bygningsdeler som inneholder asbest utgjør ingen helserisiko så lenge bygningsdelen ikke er skadet. Helserisikoen oppstår ved skade og da naturlig nok under sanering.

Eksempler på vanlige bruksområder:

-Platetak
-Fasader
-Maling
-Lim
-Rær-isolasjon
-Flislim
-Avrettingsmasse
-Brannskillevegger
-Himlingsplater
-Gnistvern
-Branndører

Kostnader ved asbestsanering

Dersom du leier inn profesjonelle til å sanere asbestholdige bygningsmaterialer kan dette blir kostbart da det er helt spesielle krav til håndtering ved fjerning og deponering av materialene.

Sanering kan gjøres som egeninnsats, men det anbefales at man da følger en rekke forhåndsregler. Alt materiale må uansett deponeres på korrekt måte.

Ved utarbeidelse av tilstandsrapport for eldre boliger vil vi vurdere sannsynligheten for bruk av asbest og omfanget. OBS! man kan ikke med sikkerhet fastslå om det finnes asbest i et materiale uten å utføre analyse.

Ønsker du å bestille tilstandsrapport for din bolig? Ta kontakt!

Trykk her for mer informasjon (ekstern side).

Legg igjen en kommentar